„A szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség.
A nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye.”
                                                                              (Henry Ford)

Az R&M Kft a Médiában

TV Interjúnk

 

Megnyílt az új irodánk

Címünk: 8900, Zalaegerszeg, Köztársaság útja 17.

 

 

WhatsApp Image 2019-05-28 at 14.20.32.jp
WhatsApp Image 2019-05-31 at 16.14.51.jp

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra cégünk, az R&M Konzultációs Tanácsadó Kft is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Ez alapján vállalkozásunk a magyar cégek azon 9,82 %-ába tartozik, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, azaz rendelkeznek valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal.

Nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy a Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, így fontos számunkra, hogy egy külső szakértő is megerősítette, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. Hisszük, hogy a Bisnode tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban. Azzal, hogy a Bisnode független szakértőként ismerte el cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt és arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a Bisnode tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon.

Bisnode tanusitvany atadas 1.jpg
Bisnode tanusitvany atadas 2.jpg

Állásinterjú a munkaerő-kölcsönzőnél

A zalaegerszegi székhelyű R&M Konzultációs Kft. a termelés, gyártás és supply chain területén nyújt effektív megoldásokat.


A napról-napra változó piaci igények dinamikus üzleti szemléletet és gyors reakciókat igényelnek, ezeknek cégünk maradéktalanul eleget is tesz.

Fő profilunk a munkaerő-közvetítés és kölcsönzés.


Abban az esetben, ha egy közvetítő cég megkeresi Önt, vagy a hirdetésükre jelentkezik, ajánlatos a lehetőséget megragadni. Mindenekelőtt érdemes tisztába tenni, hogy pontosan milyen szakmai feladatokról, és milyen típusú munkahelyről van szó, mert időnként előfordul, hogy az önéletrajza elolvasása után helytelenül mérik fel, hogy az adott állás Önnek való vagy sem. A köznyelvben csak fejvadászként emlegetett közvetítő által lefolytatott állásinterjún számíthat személyiségtesztre vagy a referenciák ellenőrzésére is, ami logikus és érthető, elvégre a munkaerő-közvetítőnek érdekében áll megbizonyosodni arról, hogy a megfelelő dolgozót irányítja a megbízójához.

állásinterjú

Az állásközvetítő által szervezett állásinterjú pozitívumai közé tartozik az is, hogy előfordulhat, hogy másik, megfelelő megbízóhoz viszi Önt a közvetítő, miután kiderül, hogy az adott cég mégsem ideális Önnek.

Egy ilyen állásinterjú azért is más kicsit,


mert nem a leendő munkatársával vagy főnökével beszél, így őszintébben elmondhatja, hogy milyen területek az erősségei és mik nem, illetve hogy mit szeret és nem kedvel különösebben a munkájában. Érdemes még a szakmai múltjáról is részletesen beszámolni.

CSR - corporate social responsibility (Vállalati társadalmi felelősségvállalás)

Lehetne mondani, hogy azért végeznek a vállalatok ilyen kampányokat, mert jó marketingfogás - és ez akár igaz is - azonban ennek azért sokkal nagyobb a jelentősége számunkra. Az emberek többsége valljuk be azt  gondolja, hogy a társadalmi problémákra majd az állam megkeresi a megoldást és orvosolja, azonban ez sajnos nem így van. Ezek a dolgok akkor javulnak és változnak ha mindannyian teszünk érte.

Ennek jegyében R&M Konzultációs Kft. számára különösen értékes az az elhatározás, hogy segítjük, támogatjuk a székhelyünkön működő Szent Család óvodát, mert a mai gyerekek lesznek azok akikből társadalmunk 20 év múlva felépül. Az idén 21 éve működő óvodát Kovácsné Ujj Andrea vezeti. Mindig jó látni a mindennapjaikban ezt a közösséget, az óvónők valóban odaadó és szerető gondoskodását. 

Ezért is öröm számunkra, hogy társadalmi felelősségvállalásunk keretében 2018. júniusában egy lézernyomtatót biztosíthattunk munkájukhoz, amelyhez folyamatos toner ellátást is adományozunk.

Fentiekkel úgy érezzük egy arra valóban méltó közösséget és annak mindennapi munkáját támogatjuk.

Sok sikert kívánunk e közösségnek!
 

ÁLLÁSINTERJÚ KAPCSÁN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK

 

5 kérdés, amit célszerű átgondolni, mielőtt állásinterjúra jön hozzánk:

Amikor jelentkezik valaki hozzánk egy állásra vagy regisztrálja magát, mint munkakereső, akkor fel szokott merülni pár fontos kérdés, amit érdemes már előre átbeszélni, átgondolni, akár otthon, a családdal. Az a célunk, hogy mindenki elégedett legyen a kínált vagy elfogadott állással, de ehhez szükségünk lesz pár plusz információra. Hogy melyek ezek a kérdések? Erről szól az alábbi írás.

1) Munkaidő beosztás a mindennapokban
Milyen munkaidő beosztás lenne a jó a munkavállaló számára, és mi az, ami még megoldható a számára?
Ez azért fontos, mert sok partnerünknél kettő vagy három műszakos a munkarend. Vagy csak egy műszakos munkarend jöhet szóba? Mennyire rugalmas a család ebben, mennyire van egyéb (otthoni, magán) kötelezettsége a jelentkezőnek? Egy ápolásra szoruló rokon, vagy például egy rendszeresen sportoló gyerek a több műszakos munkarendet nagyon meg tudja nehezíteni. Esetleg némi átszervezéssel megoldható ez a helyzet vagy nem? Egyik válasz sem rossz, de ezzel tisztában kell lenni, mielőtt valakinek egy konkrét állást ajánlunk.

2) Munkaidő beosztás – „vészhelyzetekben”
Mennyire tud túlórát vállalni? Mennyire tudja megoldani, ha otthoni „vészhelyzet” alakulna ki (pl. családtag betegsége, nagyon sürgős ügyintéznivaló) vagy bármi más, váratlan esemény történne, ami miatt a munkaidő felborulhatna? Itt is a család és a munkahely rugalmassága a kérdés.
Ezeknél a kérdéseknél szó sincs arról, hogy ezek bármelyike kizáró tényező lenne, hanem csak más feltételeket kell néznünk és keresnünk a partnereink ajánlatai között.

állásinterjú

3) Milyen a monotonitás tűrése?
Sokszor azon áll vagy bukik egy munkahely „beválása”, hogy az új munkatárs mennyire tudja tolerálni az egyforma feladatok végrehajtását. Mennyire bírja a napi ugyanolyan rutint? Mennyire van vagy nincs igénye arra, hogy változatosabb legyen a feladat?

4) Saját bérigény reális végiggondolása
Ez alatt annak átgondolását értjük, hogy mi az az összeg, amit az elvégzett tisztességes munka ellenértékeként cserébe a munkavállaló elvár. A legnehezebben kimondott mondatok mindig a bérigénnyel kapcsolatosak. Erről szinte mindenki „szégyenlősen” beszél, és emiatt alacsonyabb összeget jelölnek meg a valójában elvárt bérigénynél. Ez viszont csalódáshoz vezethet az első fizetésnapon. Éppen ezért már álláskereséskor érdemes a reális (se nem alacsony, sem nem túlzott) bérigényt jelezni, hogy valóban azt az állást találjuk meg Önnek, ahol a fizetés is megfelelő lesz.

5) Munkakörülményekkel kapcsolatos speciális (egyedi) elvárások
Van-e valami olyan speciális körülmény, ami kizár bizonyos munkaköröket vagy munkakörülményeket? Például van, aki nem tud klímában dolgozni, akár allergia miatt. Van esetleg korábbi vagy most is meglévő betegség, sérülés? Emiatt például nem tud hajolni vagy guggolni stb. Mit jelent a munkahely esetében, hogy könnyű vagy nehéz fizikai munka? Tudja azt vállalni? Tud esetleg napi 8 órát állni/ülni/menni?

Fenti kérdések közül lehetnek igen „kényesek” is, de ahhoz, hogy valóban a megfelelő munkát és munkahelyet tudjuk közösen megtalálni, ezekkel a válaszokkal az interjúztató kollégának is tisztában kell lennie. Ha segít nekünk abban, hogy ezeket a kérdéseket végiggondolja már előre, mi is sokkal könnyebben és gyorsabban találhatjuk meg az Önhöz legjobban illő munkát.

ÁLLÁSINTERJÚ A FEJVADÁSZNÁL

Amikor álláshirdetéseket böngészik, gyakran futhat olyan hirdetésekbe, ahol nem szerepel a hirdető vállalat, vagy nem tüntetik fel, hová is keresnek munkaerőt; ennek oka leggyakrabban az, hogy a munkatársat kereső vállalkozás helyett a hirdetést egy megbízott  állásközvetítő cég adja fel.

Még az állásinterjú előtt érdemes tisztázni a pontos feladatkört,


a munkavégzés helyét és a fizetési igényt, ugyanis a fejvadász ismeri megbízója humán erőforrásokra szánt pénzügyi keretét. Ha az állásinterjút közvetítő cég – a köznyelvben gyakran csak fejvadász – végzi, az némileg eltérhet a megszokottól, azonban ezt könnyen előnyünkre fordíthatjuk. Egy ilyen állásinterjún nem a leendő főnökével beszél, így őszintébben kifejtheti, miért döntött munkahelyváltás mellett, vagy mit szeret és mit nem a munkájában.

A fejvadász érthető okokból szeretne biztosra menni, hogy a megfelelő embert viszi a megbízójának, így várható referenciák elkérése és személyiségteszt is. Elképzelhető, hogy a megbízó cég mégsem ideális munkahely Önnek, azonban a közvetítő ajánlhat az Ön számára másik vállalatot egyéb kontaktjai közül.

A zalaegerszegi R&M Konzultációs Kft. egy ilyen, munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég, ami a gyártás, a supply chain és a termelés területén nyújt hatékony megoldásokat.